ASSORTIMENT – Olijven, Kruiden & Specerijen
OLIJVEN
Kalamata
De grote Griekse zwarte olijven.
Lucques Verts
Groene, knapperige, jonge olijfjes uit de Languedoc-Rousillonstreek.
Provence
Gekonfijte en gekruide zwarte olijven uit de Provence.
Taggiasca
Kleine, zoete Taggiasca-olijfjes zonder pit op olie.
Petit Noirs
Kleine, pittige olijfjes uit Zuid-Frankrijk.
Gaeta
Volrijpe olijven uit Italië met een dun, donkerrood velletje, bijna wijnachtig van smaak.
Ybarra
Ansjovisolijven uit een blikje, het beste om koud te serveren bij de borrel.
KRUIDEN EN SPECERIJEN
Saffraan
Topkwaliteit saffraan uit Griekenland. Een fantastische smaakmaker in risotto, visgerechten, soep en stoofschotels.
Pepers
Zwarte peperkorrels, niet te missen in je keuken en heerlijke gerookte chilipeper uit Chili; Merquen, heel lekker bijvoorbeeld over aardappel of kip.
Santo Domingo Pimentòn de la Vera
Het allerbeste gerookte paprikapoeder uit Spanje komt in twee smaken: dulce is de zachte variant, picante is de scherpe pittige smaakmaker.
Zout
De Oliewinkel heeft verschillende soorten zout in het assortiment, waaronder grof Himalayazout, selleriezout, algenzout en fleur de sel uit het plaatsje Guérande aan de Franse Atlantische kust.
Ook het befaamde Maldon-zout uit Engeland staat bij ons in de schappen. Het is puur zout, zonder toevoegingen en bestaat uit prachtige flinterdunne vlokken.
Daarnaast verkopen we een ruime keuze aan bouillonblokjes.