Als sardientjes in een blik maar veel meer dan sardientjes alleen.
Visconserven
Het zijn er nogal wat… sardientjes met boter, citroen, tomaat of peper tot makreel, sprotjes, mosselen en vongole. Verder verschillende tonijnen en zelfs “buikspek” en bottarga van harder, inktvisinkt, kuit en schelvislever et cetera.
Ansjovis
In onze koeling vind je blikjes en potten van Ortiz met de bekende zachte en zoute visjes. In het plastic in zout nog zachtere ansjovis om zo te eten, wel eerst even schoonmaken. Op tafel vind je ansjovispasta in een tube, lekker makkelijk om snel te gebruiken als smaakmaker in sauzen. Af en toe hebben we ook boqueronnes, ansjovis op zuur. Hou onze koeling in de gaten!
Overige conserven
De lekkerste tomaten in blik zijn die van San Marzano: D.O.P. tomaten die groeien aan de voet van de Vesuvius in Zuid-Italië. Het zijn zoete tomaten, die eenmaal in de pan lekker snel oplossen tot een saus. Als je eenmaal San Marzano hebt geproefd, wil je niets anders meer.
Ook in ons assortiment Fagioli di Acerre: witte bonen uit Italië die samen met een scheut goede olijfolie de basis van een bonensalade kunnen vormen. De fagioli zijn ook perfect als hoofdingrediënt van een zelfgemaakte “humus”.
Verder verkopen wij gerookte paprika’s, Spaanse olijfjes met ansjovis en Franse cassoulet, met worst en eend, uit blik.