Assortiment

Vers

In de koeling vind je naast huisgemaakte pesto en tapenades bijvoorbeeld ingelegde citroenen, cornichons, balsamico uitjes, zongedroogde tomaten, artisjokken en kappertjes. Hier vind je tapenade met truffel of Marokkaanse kruiden, verse mayonaises, mosterdvinaigrette, olijven, ansjovis en inktvis inkt.

Vinaigrettes

Huisgemaakt, handig toe te passen en in de volgende smaken: Truffel-Champagne, Foggia-Vijgen, Tarragona-Citroen, Cordoba-Sherry, Sicilie-Balsamico en uit de koeling een romige mosterdvinaigrette.

Zout

Een opsomming: Zeezout met gemalen selleriezaad, Algenzout, Breizh Keltisch zeezout, in fijn, grof en fleur de sel, Maldon zeezout, gerookt Maldon zeezout, zout in potten, strooiers en molens. Kortom: zout!

Kruiden en specerijen

The basics: Peperoncino, Laurier, Oregano en Saffraan. Daarnaast gerookte paprika, Pul Biber, Zwarte peper en de bijzondere aromatische Kampot pepers.

Kampot peper

Kampot-peper wordt verbouwd in het zuiden van Cambodja, in de provincies Kampot en Kep. In deze regio is het “terroir” – de unieke combinatie van klimaat, bodem, hydrologie en vakmanschap – ideaal om de beste pepersoort ter wereld te produceren, met uitgesproken en langdurige smaken en aroma’s die nergens anders te vinden zijn. Kampot-peper is de enige peper ter wereld die de status van Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) heeft verkregen, vergelijkbaar met Champagne, Cognac, Parmaham of Stilton-kaas.

Eli’s Deli

Elant Wijtman: Eli’s Deli! Lokaal, artisanaal en fenomenaal. Piccalilly, Rode ui relish, Mango Chutney, Ketchup en Bloody Mary Ketchup.

Bouillonblokjes

Vis, schaaldieren, vlees, kip, groente, knoflook, truffel en paddenstoelen

Visconserven

Het zijn er nogal wat… sardientjes met boter, citroen, tomaat of peper tot makreel, sprotjes, mosselen en vongole. Verder verschillende tonijnen en zelfs “buikspek” en bottarga van harder, inktvisinkt, kuit en schelvislever et cetera.

Ansjovis

In onze koeling vind je blikjes en potten van Ortiz met de bekende zachte en zoute visjes. In het plastic in zout nog zachtere ansjovis om zo te eten, wel eerst even schoonmaken. Op tafel vind je ansjovispasta in een tube, lekker makkelijk om snel te gebruiken als smaakmaker in sauzen. Af en toe hebben we ook boqueronnes, ansjovis op zuur. Hou onze koeling in de gaten!

Overige conserven

De lekkerste tomaten in blik zijn die van San Marzano: D.O.P. tomaten die groeien aan de voet van de Vesuvius in Zuid-Italië. Het zijn zoete tomaten, die eenmaal in de pan lekker snel oplossen tot een saus. Als je eenmaal San Marzano hebt geproefd, wil je niets anders meer. Ook in ons assortiment Fagioli di Acerre: witte bonen uit Italië die samen met een scheut goede olijfolie de basis van een bonensalade kunnen vormen. De fagioli zijn ook perfect als hoofdingrediënt van een zelfgemaakte “humus”. Verder verkopen wij gerookte paprika’s, Spaanse olijfjes met ansjovis en Franse cassoulet, met worst en eend, uit blik.

Crackers en chips

Een wisselend aanbod van crackers en chips. Met vast in de collectie Spaanse chips, Sardijnse Pane Guttiau, Tarrali uit Puglia en de zoete Ines Rosales en Portugese frietjes.

Mayonaise

Naast Amora mayonaise zijn we vooral trots op onze de Kroon mayonaise. De Belgische mayonaise van De Kroon: Lekker romig en lobbig. Verder verkopen we ook knoflook-, truffel- en Spaanse mayo. Deze maken we met De Kroon mayonaise als basis.

Non Foods

Speciaal voor ons handgemaakte keramiek door Annie Ceramics: Geen kannetje, schaaltje of olijvenpitbakje is hetzelfde. Ook hebben we roestvrijstalen kannetjes, schenktuitjes en zeep gemaakt van olijfolie.

Rijst en Pasta

Lekkere pasta’s, goeie risotto en paella rijst.

Wijn

In samenwerking met wijnwinkel Chabrol verkopen wij een wisselend assortiment wijnen en mousserende wijn die we ook koud hebben staan.

Olijven

Wij hebben onder andere heerlijke zwarte olijven uit de Provence: gekonfijt en met tijm. Onze zelfbenoemde Petit noir, uit Noord Italië, een Taggiasca olijf: klein, pittig en een mooie variatie in kleuren “zwart”. Onze Lucques verts zijn felgroene, fris en knapperig. Arbequina’s, waar ook onze Tarragona olijfolie van gemaakt wordt: klein, rond, fijn en fruitig en mooi rood van kleur. Gaeta’s uit Italië de een Nero met een dun donkerrood velletje, wijnachtig van smaak en de ander juist heel licht van kleur, Bianco. Met uitstek een smakelijke tafelolijf. De enige olijf zonder pit is de Taggiasca: klein, zoet en op extra vierge olijfolie geconserveerd.

Balsamico

Echte Balsamico wordt op eikenhouten vaten gelagerd met een zacht tot intens smaakresultaat. Wij verkopen balsamico’s van verschillende leeftijden. Deze zijn allemaal te proeven in de winkel. Ook verkopen we ingekookte en dus hele stroperige balsamico. Proef ook die met sinaasappelschil of een witte versie die de sla niet kleurt.

Vruchtenazijn

Wij hebben een grote collectie vruchtenazijnen. Allemaal hoog op smaak. Kom voor: vijgen, dadel-granaatappel, citroen, peer, kweepeer, kersen, frambozen, mango en tomaat.

Witte wijn, Champagne

We hebben wijnazijn gemaakt van Grüner Veltliner, Parellada, Chardonnay en Champagne. De Gruner Veltliner azijn, is fris en appelig, gebruik deze vooral in salades.

Rode wijn

We hebben wijnazijn van de makers van Mengazoli en Ybarra voor je dagelijks gebruik, als scheut in een gerecht voor een zuurtje of een dressing. Verder hebben we Zweigelt uit Oostenrijk, die goed te gebruiken is bij oesters en lekker als dressing. De Banyuls en wijnazijn reservé zijn wat minder zuur van smaak. Dit komt weer door het maakproces.

Sherry, PX, Port, Cider

Voor de afwisseling om eens te proberen: onze azijnen met versterkte dranken als basis. We hebben een jonge, frisse sherry azijn, die goed te gebruiken is voor dressings en een scheut in je gazpacho. Voor een intensere sherry smaak hebben een reserva. Dit is een oudere, gelagerde sherry azijn.

Overige azijnen

Naast klassiekers als dragonazijn, notenazijn en azijn met Provençaalse kruiden, hebben we een Chinese rijstazijn en een Japanse … Ook nemen we af en toe azijnen mee van onze tripjes naar Frankrijk. Tijdelijke toppers zoals bijvoorbeeld: rode wijn met sjalotjes of citroen-thijm azijn.

Doesburg, Wostyn, De Kroon

Doesburgse mosterd; Een grove, milde mosterd om royaal bij de stamppot op te scheppen. Wostyn; Mostaard sedert 1869 uit Torhout in België. Gemaakt van bruin mosterdzaad en lekker pittig. De Kroon: Uit Beveren in België hebben we een grove en een fijne versie, mediumscherp en fris.

van Adriaan de Smaakmaker

Mosterd uit Maastricht in vier verschillende smaken: kruiden, dille, honing-tijm en Limburgse hazelnoten. Ze zijn zacht en smakelijk.

Terres Rouge

Een veelzijdige mosterd uit Frankrijk in de smaken Violette (met druivenmost, heerlijk bij kaas!) Cognac, Walnoten en eentje met zwarte truffels. Van dit merk hebben we ook de fris scherpe mierikswortel, eet dit bij gerookte vis, bietjes en rood vlees.

Edmond Fallot

Een fijne mosterd in drie smaken: honing-balsamico, dragon en de flink pittige bourgogne mosterd.

Amora

Dé klassieke Franse dijonmosterd, glad en lekker scherp. Breed inzetbaar van vinaigrette tot bitterbal en een kaasblokje.

Hausmacher

Hausmacher is een Duits woord dat letterlijk “huisgemaakt” betekend. Deze zoete Duitse mosterd is onontbeerlijk bij Weißwurst en eigenlijk al het vleeswaar.

Knoflook, chili, knoflook/ chili

Deze smakelijke oliën maken we zelf en zijn dus altijd vers. Gebruik ze om in te bakken of je gerechten mee op smaak te brengen. De gedroogde chili’s die we gebruiken voor de chili-olie zijn pittig en de olie daardoor ook. De knoflook/chili-olie is lekker om te bakken en te gebruiken op een pasta arrabiata of op een pizza.

Citroen, Sinaasappel, Basilicum

Met het persen van de olijven worden biologische citroenen mee geperst. Niet gearomatiseerd, maar met échte citroen dus: schil en vlees. Een intense citroengeur- en smaak. Van dezelfde maker hebben we sinaasappelolie. Deze maker is tevens de producent van onze olijfolie uit Gaeta. Onze basilicumolie laat Meeuwig speciaal maken door een basilicum teler in Noord Holland. Lekker op caprese, tomatensalade, pasta en alles waar je normaal een handje basilicum in zou doen. Als basis gebruikt hij onze fruitige olijfolie uit Tarragona.

Noten, zaden, pitten

Onze walnoot en hazelnootolie worden geproduceerd in de Betuwe. Lekker in groene salades, op witte asperges en coquilles. De veelzijdige amandelolie komt uit Frankrijk, de amandelen zijn geroosterd en de smaak is vol en romig. Erg lekker in salades en desserts. De beste pompoenpitolie komt uit Oostenrijk! Zo ook onze prachtig zwart-groene olie. Gebruik in salade, soep en brood of zoals in Oostenrijk in de zuurkool. Onze druivenpitolie komt uit de Franse streek Beaujolais. De olie is koudgeperst en mooi doorzichtig groen van kleur! Arachideolie kan tot hoge temperaturen verhit worden en zonnebloemolie doet het prima in mayonaise of om te bakken en frituren. We verkopen twee soorten sesamolie; een krachtige, geroosterde Aziatische en een milde, fruitige Franse variant.

Truffelolie

Onze witte truffelolie is krachtig en intens. Een stallige truffelsmaak waar je niet omheen kan. Te gebruiken in pasta, risotto, roerei en aardappelgratin. We verkopen ook zwarte truffelolie, voor een milde aardse paddenstoelensmaak.